گزارش دكتر ایزی

سقط چه بر سر زنان می آورد

سقط چه بر سر زنان می آورد

دكتر ایزی: برمبنای مطالعات انجام شده، مادرانی كه مبادرت به سقط جنین می كنند بیشتر از دیگر زنان به رفتارهای ناسالم ازجمله خودكشی، اعتیاد، اضطراب و اختلالات روانی گرایش پیدا می كنند.



خبرگزاری مهر؛ گروه جامعه: دعوا بالا گرفته و مدت هاست مساله سقط جنین به جدالی چند بعدی تبدیل گشته است. دین، اخلاق، حقوق، فمینیسم، بهداشت و سلامتی به پای میز بحث آمده اند. فارغ از امكان، مجوز قانونی و حتی مخاطراتی كه بر اثر سقط متوجه جسم مادر می شود، روح و روان مادران را تحت تاثیر قرار داده و به شدت به آنها لطمه روحی می زند.
نرخ خودكشی یكی از شاخصهای بررسی سلامت و بهداشت روان است كه از شرایط بحران روانی خبر می دهد. نرخ خودكشی زنان در ۱۲ ماه بعد از سقط در مقایسه با زایمان، حدود ۶ برابر در كشورهای اروپای شمالی (اسكاندیناوی) اندازه گیری شده است. در پژوهش های مشابه در انگلستان و ایالات متحده، نرخ های ۳.۲۵ و ۲.۶ برابر به دست آمده است.
بیماری های روانی در كمین سقط كنندگان جنین
فاكتور دیگری كه بیان كننده شرایط بحرانی روان است، تعداد افراد بستری شده در بیمارستان های روانپزشكی است. پژوهش ها نشان داده است در سه ماه اول بعد از سقط جنین نرخ بستری مادران در بیمارستان روان پزشكی، بیشتر از ۵ برابر جمعیت گواه گزارش شده است. نتایج پژوهشی كه در نیوزیلند انجام شده است حاكی از این است كه بانوانی كه به صورت خودخواسته و عمدی به حاملگی خود خاتمه داده اند، بیشتر از بانوانی كه حامله نیستند و همین طور بیشتر از بانوانی كه حاملگی خودرا به انتها می رسانند از مشكلات روانی مانند افسردگی اساسی، اختلالات اضطرابی، تفكرات خودكشی، وابسته شدن به الكل و مشكلات مربوط به مواد رنج می برند. مادران سقط كننده و درگیری با اعتیاد
در زمینه مشكلات رفتاری مادران، نتایج آماری نشان دهنده تفاوت های چشم گیر در ناسازگاری های رفتاری در بین خانواده است. برمبنای نتایج یك پژوهش كانادایی زنان بعد از بحران سقط، اغلب مشكلاتی در ارتباط با فرزندان دیگر خود دارند و ریسك احتمال سوء رفتار با دیگر فرزندان در این زنان بالاتر است. همین طور سقط عمد فرزند با رفتارهای پرخطر و خود تنبیه كننده ناشی از احساس گناه مانند خودعقیم سازی، سوء مصرف مواد مخدر، عادت های غیرعادی خوردن (كه منجر به چاقی یا لاغری غیر طبیعی شده) و افكار خودكشی همبسته است.
از سوی دیگر بعد از سقط روابط زن با همسر و دیگر اعضای خانواده اش بطور معناداری گرفتار تغییر می شود. احساس ترس، ناراحتی، سردرگمی، اضطراب و خدشه دار شدن رابطه با والدین برخی علایم مشاهده شده در دیگر كودكان این خانواده ها است.
درگیری مادران بعد از سقط با اضطراب مرگ
یكی از مشكلات اضطرابی زنان بعد از سقط جنین انواع فوبیا است. تحقیقات نشان داده اند كه زنان با یك دفعه سقط جنین كمتر از بانوانی كه بارها به این عمل مبادرت ورزیده اند گرفتار ترس های غیرعادی می شوند.
اضطراب مرگ نیز در دوران سوگواری بعد از سقط افزایش می یابد. همین طور اختلال اضطراب فراگیر كه با احساس نگرانی بدون منبع مشخص و در بیشتر ساعات روز همراه می باشد (GAD) در این زنان بیشتر گزارش می شود.
برخی پژوهش ها به صورت مقایسه ای به مشكلات روحی بانوانی كه به صورت غیرعمد با سقط فرزندشان روبه رو شده اند با بانوانی كه به سقط عمدی مبادرت ورزیده، پرداخته اند. در پژوهشی كه در سال ۲۰۰۵ به چاپ رسید میزان اضطراب تا یك سال بعد از سقط در سقط عمد بسیار بالاتر از سقط های خود به خودی اندازه گیری شده بود.
سقط و بروز اختلالات خواب
اختلالات خواب، همچون مهم ترین مشكلات زنان بعد از سقط است. ۲۳ درصد از زنان رویاهای تكراری اضطراب زا گزارش داده اند، ۴۵ درصد می گویند گویی واقعه را باردیگر زنده تجربه می كنند، ۲۹ درصد می گویند خاطرات سقط بارها هجوم می آورد و ۳۵ درصد از زنان تا مدت ها از هر آن چه آنها را به یاد سقط فرزندشان انداخته اجتناب می كنند.
زنی ۲۲ ساله در این زمینه گفته است: روح كودكم را حس می كنم كه هر شب به سمت من می آید. برخی رویاهای حاوی مضامین مربوط به زنده بودن فرزند خود و بزرگسالی او می بینند. در كتاب «سقط؛ فقدان و بازیابی هویت» نویسنده كابوس های خودرا با مضمون مرگ یا غرق شدن یك نوزاد در آب تصویر كرده است.

طیبه خدابخشی-كارشناس ارشد روانشناسی


منبع:

1398/07/14
14:27:53
4534
5.0 از ۵
تگهای خبر: اضطراب , برند , بهداشت , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی