چرا بیماری قلبی برای بانوان کشنده تر است؟
دکتر ایزی: یک مطالعه جدید نشان میدهد عوامل سبک زندگی مانند رژیم غذایی، ورزش، سیگار کشیدن و فشار خون تاثیر بیشتری بر سلامت قلب زنان نسبت به مردان دارند.
به گزارش دکتر ایزی به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، برمبنای یافته های جدید، زنان با سلامت ضعیف حدودا پنج برابر بیش از زنان با سلامت ایده آل در معرض خطر ابتلاء به بیماری قلبی هستند.
در مقایسه، مردانی که از سلامت ضعیفی برخوردار می باشند، تنها ۲.۵ برابر بیش از مردانی که از سلامت ایده آل برخوردار می باشند، در معرض خطر ابتلاء به بیماری قلبی هستند.
دکتر «مانیش ساد»، متخصص قلب و عروق در مرکز علوم بهداشتی سانی بروک در تورنتو کانادا، اظهار داشت: «مطالعه ما نشان میدهد که افزایش ریسک در زنان بیش از مردان است.»
به گفته پژوهشگران، مطالعه جدید نخستین مطالعه ای است که نشان میدهد چنین خطراتی در سبک زندگی به شدت با سلامت قلب زنان مرتبط می باشد.
این مطالعه بر روی هشت عامل در رابطه با بیماری قلبی متمرکز بود: رژیم غذایی، خواب، ورزش، سیگار کشیدن، شاخص توده بدنی، قند خون، کلسترول و فشار خون.
محققان این عوامل را در بالاتر از ۱۷۵۰۰۰ بزرگسال کانادایی که میان سالیان ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۷ در مطالعه سلامت انتاریو ثبت نام کرده بودند، بررسی کردند. هیچ یک در شروع مطالعه بیماری قلبی نداشتند.
به گفته پژوهشگران، افراد از نظر هر یک از هشت عامل خطر، به عنوان دارای سلامت ایده آل یا ضعیف طبقه بندی شدند و سپس امتیازها برای محاسبه نمایه کلی عوامل خطر ترکیب شدند.
به گفته پژوهشگران، افرادی که کمتر از پنج عامل مثبت یا بالاتر از سه عامل منفی داشتند، از نظر سلامتی ضعیف بودند، در صورتیکه سلامت ایده آل شامل امتیاز خوب از هر هشت عامل بود.
به طور کلی، زنان در مقایسه با مردان بیشتر احتمال دارد که عوامل خطر منفی کمتر و عوامل مثبت بیشتری داشته باشند.
نتایج نشان میدهد اما بانوانی که عوامل خطر منفی بیشتری دارند، در مقایسه با مردانی که مشخصات فاکتور خطر مشابهی دارند، با افزایش شدیدتر خطر حمله قلبی، سکته مغزی یا سایر مشکلات سلامت در رابطه با قلب مواجهند.
ساد اظهار داشت: «ما دریافتیم که زنان از سلامت بهتری نسبت به مردان برخوردار می باشند، اما تأثیر آن بر نتایج متفاوت می باشد. ترکیب این عوامل در زنان تأثیر بیشتری نسبت به مردان دارد.»
به گفته پژوهشگران، حدود ۹ درصد از زنان و ۵ درصد از مردان از سلامت ایده آل برخوردار بودند، در صورتیکه ۲۲ درصد از زنان و ۳۱ درصد از مردان از سلامت ضعیف برخوردار بودند.
نتایج نشان میدهد زنان بیش از مردان دارای رژیم غذایی ایده آل، قند خون، کلسترول و فشار خون هستند، اما احتمال کمتری برای داشتن سطوح ایده آل ورزش داشتند.
عوامل خطر نیز تأثیر بیشتری بر زنان با سلامت متوسط داشتند که پژوهشگران آنرا دارای پنج تا هفت عامل مثبت ارزیابی کردند.
زنان با سلامت متوسط ۲.۳ برابر بیش از افراد دارای سلامت ایده آل در معرض خطر بیماری قلبی بودند، در صورتیکه این خطر در مردان با سلامت متوسط ۱.۶ بیشتر بود.
به گفته پژوهشگران، برای درک این که چرا این عوامل سلامتی ممکنست بطور متفاوتی بر نتایج قلبی در مردان و زنان تأثیر بگذارند، به مطالعه بیشتری نیاز است.
منبع: drez.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب