خزان داروخانه های استان سمنان در بهار طبیعت گلایه مردم شدت گرفت

خزان داروخانه های استان سمنان در بهار طبیعت گلایه مردم شدت گرفت

به گزارش دکتر ایزی، کمبود دارو و افزایش وحشتناک قیمت ها، گلایه های مردم استان سمنان را در سال نو شدت بخشیده و شهروندان از نوسان بی سابقه بهای داروهای اساسی انتقاد دارند.



خبرگزاری مهر، گروه استان ها - محمد حسین عابدی: تعدادشان زیاد است. کسانیکه مقابل پله داروخانه ها ایستاده با تلفن همراه خود صحبت می کنند. عمده این مکالمات با خانواده هایشان در رابطه با کمبود چند قلم دارو است و چاره جویی بابت این که از برای این اقلام کمبودی چه باید کرد؟
کسانی هم هستند که به دنبال پول با تلفن همراه خود شماره آشنایان را می گیرد تا پول دارو را برایشان واریز نمایند چونکه افزایش جدید قیمت دارو آنها را مستاصل کرده است. اینجا حتی دو نفر برای شیرخشک مخصوص نوزادان دارای حساسیت هم دست خالی مانده اند چه برسد به داروهای مخصوص بیماران خاص یا پیوند اعضا.
چند نفری دست خالی داروخانه ها را ترک می کنند و عده دیگر به سمت دیگر داروخانه ها می روند تا شاید کمبود داروهای نسخه هایشان را آنجا پیدا کنند غافل از این که کسانیکه کنارشان ایستاده اند همان هایی هستند که چند دقیقه قبل بابت کمبود داروخانه دیگر به این مکان آمده اند!
معضلات بزرگ مردم
علت این رفت و آمد ها تنها گرانی و کمبود دارو نیست بلکه مردم در واقع بین داروخانه ها سرگردان شده اند. هر دقیقه خبر می رسد که فلان داروخانه شهر فلان دارو را دارد اما چند لحظه بعد صف بزرگ جلوی داروخانه شکل می گیرد و در نهایت همه دست خالی باز می گردند.
خیلی از این رجوع کنندگان کودک بیمار یا بیماران خاص دارند و نمی دانند که باید چه کار کنند، مبحث اما فقط به دارو منتهی نمی شود خیلی از کسانیکه شیر خشک ویژه کودکان حساس و دارای حساسیت نیاز دارند هم دست خالی باز می گردند، اینجا حتی دوراکانتین ۲.۶ میلی گرم هم پیدا نمی شود دارویی که تا قبل بسته بسته در اختیار مردم قرار می گرفت، آن هم بدون نسخه!
در خیلی از موارد مردم حاضر هستند دو برابر هزینه پرداخت کنند اما داروی مورد نیازشان وجود ندارد، پروگرف یکی از این داروها است، همینطور کورتون ۵ میلی گرم برای کسانیکه پیوند اعضا کرده اند اصلاً نیست آن هم دارویی که در زمره داروهای اساسی محسوب می شود!

داروهایی که نیستند
حسین صفایی از شهروندان استان سمنان در گفتگو با خبرنگار مهر، می گوید: سابقاً بعضی از اقلام دارویی به سختی در شهر های استان سمنان پیدا می شد و همه هم آنرا می دانستند ولی اکنون فهرست داروهای نایاب روز به روز زیادتر می شود. برخی مسؤلان دارو صحبت از ۱۴۰ قلم داروی کمیاب برخی دیگر ۳۰۰ و حتی برخی روایتها ۴۵۰ قلم دارو را کمیاب و حتی نایاب اعلام نموده اند و در این میان مردم هستند که با مشکلات زیاده روبرو هستند.
یک جوان که کلیه پیوندی دریافت کرده با اشاره به اینکه کلاً داروهای مورد نیازشان در شهر های استان سمنان بخصوص شاهرود کمیاب است، اظهار داشت: خیلی از داروها بهتر است نمونه خارجی مصرف شود که متاسفانه پیدا نمی شود و عجیب این که تأمین اجتماعی هم دیگر آنها را قبول نمی نماید.
کو_آموکسی کلاو، co-Amoxiclav یا پردنیزولون کورتون، cell cept. و… داروهای کمیابی هستند که برای بیماران دارای پیوند عضو نیاز ضروری محسوب می شوند اما کمیاب شده اند مریم عامری یکی دیگر از شهروندان در گفتگو با خبرنگار مهر، از گرانی داروها شکایت می کند و می گوید: یک بسته چرک خشک کن و دو سرما خوردگی را ۱۰۶ هزار تومان پول داده ام و این در صورتی است که همه اینها تا همین شش ماه قبل روی هم ۳۰ هزار تومان هم نمی شد!
بررسی علت گرانی دارو
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در گفتگو با خبرنگار مهر، می گوید: سال ۱۴۰۳ در رابطه با سه هزار و ۸۰۰ قلم دارویی که در معاونت دارو کشور وجود دارد چیزی حدود ۱۰ درصد افزایش قیمت اعمال شد و دلیل آن هم این بود که قیمتها برای تولید کننده و وارد کننده مقرون به صرفه نبود.
علیرضا مسعودی با اشاره به اینکه این افزایش قیمت برای آن بود که تولید دارو در کشورمان و همینطور واردات دارو توسط شرکت ها متوقف نشود چونکه دیگر تولید دارو و واردات برای این شرکت ها به صرفه نبود، بیان نمود: در نتیجه این تصمیم، برخی داروها مثلا از ۱۵ به ۱۷ الی ۲۰ هزار تومان افزایش قیمت داشت.
وی با اشاره به اینکه این افزایش قیمت شاید از لحاظ درصد چشمگیر باشد اما از لحاظ ریالی بسیار ناچیز بوده و هزینه گزافی برای بیماران نداشته است، اضافه کرد: نظارت بر داروخانه ها هم همزمان با این افزایش قیمت، بیشتر شده و با تخلفات برخورد می شود.
قیمت همراه با تورم باید سالانه افزایش یابد!
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود اعلام نمود: اگر سالانه افزایش قیمت روی داروها اعمال می شد و این تغییر قیمت یکباره نبود کسی نمی اظهار داشت که چرا دارو با این قیمت عرضه می شود ان شالله در سالهای آینده قیمت دارو با اثر تورم افزایش داشته باشد تا گرفتار این به چشم آمدن رشد قیمت نباشیم. از طرفی دولت و سازمان غذا و دارو هم البته باید اقداماتی را انجام دهند تا فشار روی مردم نباشد
وی اضافه کرد: در مورد بیماران خاص وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو باید اظهار داشت که بخشی از داروهای مورد نیاز این قشر از واردات تأمین می شود با عنایت به شرایط کشورمان بالاخره امکان دارد در مقطعی گرفتار مشکل شده باشیم اما در ارتباط با بیماران خاص میتوان گفت مورد خاصی نداریم و تمام بیماران ما به وزارت خانه و سازمان غذا و دارو اعلام شده اند و داروهایشان را مطابق برنامه به داروخانه ها داده و هر بیمار هم می داند که چه تاریخی باید به چه داروخانه ای رجوع کند.

واقعیت موجود
واقعیت موجود در داروخانه ها و همینطور صحبت هایی که داروخانه داران می کنند اما بسیار متفاوت از ادعای دانشگاه علوم پزشکی شاهرود است چونکه این گروه از افراد عقیده دارند در همین سال ۱۴۰۳ دست کم پنج الی شش بار قیمت داروها تغییر کرده تا جایی که یک بسته ژلوفن از ۲۰ هزار تومان در شروع سال ۱۴۰۳ به ۴۵ هزار تومان و حتی ۵۵ هزار تومان به ابتدای سال ۱۴۰۴ رسیده که این نه ۱۰ درصد بلکه بیشتر از ۱۰۰ درصد افزایش قیمت است همینطور یک آسپرین ساده از ۱۲ هزار تومان به ۲۰ هزار تومان افزایش قیمت داده که رشدی بیشتر از ۷۵ درصد را نشان داده است.
مشکل اما اینجا است که اگر شما بیمار خاص باشید و برای نمونه یک قرص خودتان را در هنگام مصرف روی زمین بیاندازید و آنرا پیدا نکنید باید یک روز صبر کنید تا سیستم داروخانه ها شما را حائز شرایط دریافت دارو کنند وگرنه به شما دارویی داده نمی شود!
اما حقیقت ماجرای کمبود و گرانی دارو چیست؟ به شکل کلی برای کمبود دارو سه علت را مطرح می کنند دولت عقیده دارد که پزشکان ما دارو زیاد می نویسند! و در نتیجه مصرف دارو در کشورمان بشدت بالاست و همین مساله سبب کمبود می شود. دومین علت شاهکار دولت مردان در اصلاح قیمت دارو بود که هم دارو را کمیاب و هم گران کرد و وضعیت به مراتب بدتر شد و سومین مبحث هم بی برنامگی مسؤلان و بدهی های تأمین اجتماعی و دولت به شرکتهای داروسازی و… است که دیگر رغبتی برای تولید باقی نمی گذارد.
برخی داروها اصلاً نیست
یک جوان که در داروخانه ای کار می کند در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار نمود: هیچ شرکت داروسازی دوست ندارد قیمت را گران کند اما در پنج سال گذشته مشخصاً به واسطه مشکلات واردات مواد اولیه و تورم و تلاطم های ارزی و … هزینه تولید دارو آنقدر بالا رفته که دیگر داروساز علاقه ای به دارو سازی ندارد.
نوروزی با اشاره به اینکه کمترین مشکل مردم استان سمنان گرانی داروها است چونکه خیلی از داروها اصلاً برای داروخانه ها آورده نمی گردد، بیان نمود: مدتی است که لیست بلندی از داروها هم از بیمه خارج شده اند و در نتیجه پزشکان وقتی نسخه می کنند نمی دانند که داروخانه آنها را نمی دهد.
وی با اشاره به اینکه امروز خیلی از داروها اصلاً نیست، اضافه کرد: هم اینک داروهای ساده آسم و بیماری های تنفسی، داروهای پوکی استخوان، وارفارین و خیلی از داروهای دیگر پیدا نمی شود مردم فکر می کنند که داروخانه ها دارند و نمی دهند در صورتی است که بعضی از آنها سه ماه است که از شرکت نیامده است.


منبع:

1404/01/09
11:16:56
24
5.0 از ۵
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , پزشك , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی
drez.ir: سلامتی در دسترس، در هر زمان و مکان