محققان پی بردند؛
رژیم غذایی برای کند شدن پیری مغز
دکتر ایزی: رژیم غذایی مدیترانه ای سبز شامل مواد گیاهی بیشتری نسبت به رژیم مدیترانه ای سنتی است.
به گزارش دکتر ایزی به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز تودی، رژیم مدیترانه ای سبز نسخه گیاه محورتر از رژیم غذایی مدیترانه ای سنتی است که محتوای پلی فنل بالاتری دارد.
تحقیقات اخیر نشان میدهد که هر دو رژیم غذایی ممکنست به تنظیم قند خون و پیری کندتر مغز کمک نماید، و نوع سبز آن احیانا نتایج بهتری ارائه می دهد.
کارشناسان سفارش می کنند در صورتیکه رژیم غذایی مدیترانه ای سبز با نیازهای شما مطابقت دارد از آن پیروی کنید و سفارش می کنند برای حفظ سلامت مغز از غذاهای غنی از پلی فنل بیشتری استفاده کنید.
کارآزمایی بالینی اخیر نشان داد که هر دو رژیم غذایی مدیترانه ای سنتی و سبز بطور قابل توجهی انقباض مغز در رابطه با افزایش سن را تا حدود ۵۰ درصد در طول ۱۸ ماه کم می کند.
اکنون، یک تحلیل جدید از این کارآزمایی بررسی کرد که چگونه نشانگرهای سلامت در رابطه با رژیم غذایی ممکنست بر اختلاف بین حجم مغز افراد و حجم مورد انتظار برای سن آنها تأثیر بگذارد.
با افزایش سن، هیپوکامپ به طور معمول از نظر اندازه کاهش پیدا می کند در صورتیکه بطن های جانبی منبسط می شوند. این نشانگرها می توانند نشان دهنده پیری مغز باشند.
برخی از افراد سن مغزی دارند که با سن واقعی (تقویمی) آنها متفاوت می باشد. سن مغز جوان تر نشان دهنده سلامت شناختی بهتر است، در صورتیکه سن مغز بالاتر ممکنست نشانه ای از پیری سریع تر و خطر بالاتر زوال شناختی باشد.
رژیم غذایی مدیترانه ای سبز، حاوی ترکیبات غنی از پلی فنل مانند مانکای و چای سبز است که ممکنست خصوصاً مدیریت بهتر قند خون و سن جوان تر مغز را افزایش دهد.
در تحلیل جدید، یک گروه بین المللی از پژوهشگران تغذیه و سلامت مغز، همچون پژوهشگران دانشگاه هایی مانند هاروارد و لایپزیگ، به بررسی این مساله پرداختند که چگونه تغییرات سلامت ناشی از رژیم غذایی ممکنست به تفاوت ها در پیری مغز کمک نماید.
آنها از میزان انقباض هیپوکامپ برمبنای اسکن های MRI، ارزیابی سن مغز و پیش بینی خطر زوال عقل در آینده استفاده کردند.
در طی ۱۸ ماه، تغییرات مثبت در هیپوکامپ - که نشان دهنده کاهش کمتر در سن مغز است - بطور مستقل با بهبودهای عمده در نشانگرهای کوتاه مدت و بلندمدت قند خون، مقاومت به انسولین و سطوح پروتئین واکنشی C مرتبط بود.
علاوه بر این، افرادی که وضعیت دیابت شأن بهبود یافت، از دست دادن بافت مغز کمتری نسبت به افرادی که هیچ تغییری نداشتند یا وضعیت دیابت بدتر شد، نشان دادند.
کاهش HbA۱c فرد، که نشان دهنده کنترل بهتر قند خون است، با تغییرات قابل توجهی در نواحی مغز مانند تالاموس و مخچه مرتبط می باشد. این مناطق برای شناخت، عملکرد حرکتی و پردازش اطلاعات حسی کلیدی هستند.
نکته مهم این است افرادی که بیشتر مانکای و چای سبز، به عنوان قسمتی از رژیم مدیترانه ای سبز، مصرف می کنند بهبود بیشتری در مدیریت قند خون و پیری مغز فراتر از کاهش وزن نشان می دهند.
در حالی که تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، نتایج نشان میدهد که مدیریت بهتر قند خون و مصرف روزانه غذاهای غنی از پلی فنل ممکنست به کند کردن تغییرات مغزی در رابطه با افزایش سن کمک نماید.
منبع: drez.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب