گزارش محققان ایتالیایی؛

رژیم غذایی غربی می تواند بر التهاب روده تأثیرگذار باشد

رژیم غذایی غربی می تواند بر التهاب روده تأثیرگذار باشد

دکتر ایزی: بررسی اخیر تأثیر رژیم غذایی غربی بر میکروبیوم روده و تأثیر متعاقب آن اختلال در تنظیم میکروبیوم بر خطر مبتلاشدن به بیماریهای مزمن را برجسته کرده است.



به گزارش دکتر ایزی به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، پژوهشگران ایتالیایی بر تأثیر رژیم غذایی بر خطر ابتلاء به بیماری هایی همچون بیماری التهابی روده و بیماری آلزایمر تاکید کردند.
آنها در این مطالعه نقش تعدادی از باکتری ها را بر روی روده و روشی که برخی رژیم های غذایی ممکنست بر آنها تأثیر بگذارد، بررسی کردند.
نویسندگان اشاره کردند در صورتیکه رژیم غذایی غربی به وضوح تعریف نشده است، در این مورد، این رژیم غذایی دارای فیبر، ویتامین ها، مواد معدنی و مولکول های مشتق شده از گیاه مانند آنتی اکسیدان ها است.
همچنین حاوی مقادیر کمی از میوه ها و سبزیجات فرآوری نشده، غلات کامل، محصولات حیوانی تغذیه شده با علف، ماهی، آجیل و دانه ها است.
در عوض، رژیم غذایی غربی، همانطور که توضیح داده شد، حاوی مقادیر بیش از اندازه چربی اشباع شده، غلات تصفیه شده، شکر، الکل، گوشت فرآوری شده و قرمز، محصولات حیوانی پرورش یافته معمولی، محصولات لبنی پرچرب و نمک است.
به گفته نویسندگان، مقادیر زیاد غذاها و نوشیدنی های فوق فرآوری شده نیز از خاصیت های رژیم غذایی غربی است.
برای تحقیق فعلی، آنها این رژیم را با رژیم غذایی مدیترانه ای مقایسه کردند، رژیم غذایی مدیترانه ای که دارای سطوح پایین تری از مواد غذایی فرآوری شده و سطوح بالاتری از میوه ها، سبزیجات و پروتئین های گیاهی، در بین سایر غذاهای گیاهی غنی از مواد مغذی است.
نویسندگان بررسی نقش هایی را که برخی باکتری ها در پوشش روده ایفا می کنند برجسته کردند - به عنوان مثال، Akkermansia muciniphila و Faecalibacterium prausnitzii، دو باکتری در رابطه با توده عضلانی بدون چربی بیشتر، که هر دو در حفظ پوشش روده نقش دارند.
Bacteroides vulgatus و Bacteroides dorei نیز در حفظ پوشش روده نقش دارند.
مشخص شده است که یک رژیم غذایی پرچرب، خصوصاً یک رژیم غذایی سرشار از چربی اشباع شده، تأثیر منفی بر سطوح گونه های Akkermansia muciniphila و Bacteroides موجود در روده دارد.
به نظر می رسد یک رژیم غذایی کم فیبر موجب کاهش تولید اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه می شود که برای تولید مخاط مهم هستند و همین طور در تنظیم سلول های T و برخی دیگر از عملکردهای ایمنی اختلال ایجاد می کنند.
خوردن فست فود بیش از یک دفعه در هفته با افزایش ریسک ابتلاء به التهاب روده مرتبط می باشد. طبق بررسی، این عادت غذایی ضعیف ممکنست خطر ابتلاء به کولیت اولسراتیو را تا ۴۳ درصد و بیماری کرون را تا ۲۷ درصد افزایش دهد.
در نهایت، این بررسی نشان میدهد که مصرف زیاد گوشت قرمز، غذاهای فوق فرآوری شده، قند و چربی اشباع شده ممکنست از عوامل خطر ابتلاء به بیماری التهاب روده و همین طور افزایش ریسک ابتلاء به سندرم روده تحریک پذیر باشد.

1403/03/08
13:31:25
289
5.0 از ۵
تگهای خبر: آلزایمر , باكتری , بیماری , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی