مطالعات نشان می دهد؛

عدم مصرف گوشت ممکن است از خروپف جلوگیری کند

عدم مصرف گوشت ممکن است از خروپف جلوگیری کند

به گزارش دکتر ایزی، یک مطالعه جدید نشان داده است که رژیم غذایی افراد می تواند بر خطر اختلال خواب معروف به آپنه انسدادی خواب تاثیر بگذارد.



به گزارش دکتر ایزی به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، برمبنای یافته های پخش شده، افرادی که رژیم غذایی سالم مبتنی بر مواد گیاهی و سرشار از سبزیجات، میوه ها، غلات کامل و آجیل دارند، کمتر گرفتار آپنه خواب می شوند.
از سوی دیگر، افرادی که بیشتر گوشت می خورند یا رژیم های گیاهی ناسالم سرشار از قند، کربوهیدرات و نمک دارند بیشتر در معرض خطر آپنه خواب هستند.
«یوهانس ملاکو»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه فلیندرز در آدلاید استرالیا، اظهار داشت: «این نتایج اهمیت کیفیت رژیم غذایی را در مدیریت خطر آپنه انسدادی خواب نشان میدهد.»
محققان توضیح دادند، افراد مبتلا به آپنه خواب اغلب با صدای بلند خروپف می کنند و تنفس آنها در طول شب متوقف می شود و موجب بیداری کوتاه مدت می شود.
به گفته پژوهشگران، آپنه خواب می تواند خطر ابتلاء به فشار خون بالا، سکته مغزی، بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ را در افراد افزایش دهد.
برای این مطالعه، پژوهشگران پاسخ های بیش از ۱۴۰۰۰ شرکت کننده را در یک نظرسنجی منظم در ایالات متحده در مورد سلامت و تغذیه تحلیل و بررسی کرد.
احتمال ابتلاء به آپنه خواب در افرادی که رژیم غذایی شأن عمدتا گیاهی بود، در مقایسه با افرادی که کمترین مقدار غذاهای گیاهی را در رژیم غذایی خود داشتند، ۱۹ درصد کمتر بود.
با این حال، نتایج نشان داد افرادی که رژیم غذایی سرشار از غذاهای گیاهی ناسالم مصرف می کردند نسبت به افرادی که از غلات تصفیه شده، سیب زمینی، نوشیدنی های شیرین، شیرینی ها، دسرها و غذاهای شور استفاده نمی کردند، ۲۲ درصد بیشتر در معرض خطر بودند.
محققان خاطرنشان کردند که رژیم غذایی گیاهی برای کاهش خطر آپنه خواب در مردان مؤثرتر عمل می کند. در عین حال، یک رژیم غذایی گیاهی ناسالم موجب افزایش بیشتر خطر آپنه خواب در زنان شد.
ملاکو اظهار داشت: «توجه به این تفاوت های جنسیتی مهم می باشد، برای اینکه این تفاوت ها بر نیاز به مداخلات غذایی شخصی برای افراد مبتلا به آپنه خواب تاکید می کند.»
ملاکو می گوید: «ممکن است یک رژیم غذایی گیاهی سالم التهاب و چاقی را کم کند. اینها عوامل کلیدی در خطر بروز آپنه خواب هستند. رژیم های غذایی سرشار از ترکیبات ضدالتهابی و آنتی اکسیدان ها، و عناصر غذایی با مضرات کمتر، می توانند بر توده چربی، التهاب و حتی توده عضلانی تأثیر بگذارند که همگی با خطر آپنه خواب مرتبط هستند.»
اکنون پژوهشگران قصد دارند ارتباط بین غذاهای فوق فرآوری شده و خطر آپنه خواب و همین طور تعامل طولانی مدت بین رژیم غذایی و آپنه خواب را مطالعه کنند.

1402/12/08
12:32:03
346
5.0 از ۵
تگهای خبر: بیماری , دانشگاه , سلامت , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی