محققان پی بردند؛

رژیم مدیترانه ای زوال شناختی در رابطه با افزایش سن را کاهش می دهد

رژیم مدیترانه ای زوال شناختی در رابطه با افزایش سن را کاهش می دهد

دکتر ایزی: مطالعه دیگری نشان میدهد که رژیم غذایی مدیترانه ای با کاهش آهسته تر زوال شناختی مرتبط می باشد.



به گزارش دکتر ایزی به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، یک مطالعه جدید برمبنای تحلیل و بررسی متابولوم شرکت کنندگان، شواهد قطعی تری پیدا کرده است که مصرف رژیم مدیترانه ای موجب کاهش زوال شناختی در افراد مسن می شود.
ارتباط محکم بین رژیم غذایی مدیترانه ای و سلامت شناختی تا حدودی مبهم باقی مانده است. این مساله به احتمال زیاد بدین سبب است که خیلی از مطالعات به گزارش خود شرکت کنندگان در مورد رژیم غذایی مصرفی خود متکی هستند، که ابزاری نامعتبر برای جمع آوری داده ها است.
یک مطالعه جدید رویکرد متفاوتی برای اندازه گیری رژیم غذایی و انتخاب موارد و کنترل دارد. این مطالعه در دو منطقه فرانسه انجام شد.
در هر دو مورد، افراد مبتلا به زوال شناختی بعد از ۱۲ سال پیگیری و گروه شاهد که بدون زوال شناختی تحت نظر بودند، انتخاب شدند.
نویسندگان با بهره گیری از نشانگرهای زیستی در نمونه های خونی که در ابتدا برای اندازه گیری میزان نفوذ اجزای مختلف یک رژیم غذایی مدیترانه ای به جریان خون شرکت کنندگان رسیده است، بر عدم دقت در یادآوری رژیم غذایی غلبه کردند.
مطالعه جدید با بهره گیری از نشانگرهای زیستی سرم خون، نشان داد افرادی که از رژیم غذایی مدیترانه ای استفاده می نمایند کمتر احتمال دارد زوال شناختی در رابطه با افزایش سن را تجربه کنند.
نویسندگان این مطالعه یک سیستم امتیازدهی ایجاد کردند که پایبندی افراد به رژیم غذایی مدیترانه ای را اندازه گیری می کند. آنها سیستم خودرا MDMS می نامند که مخفف "میزان متابولیک رژیم غذایی مدیترانه ای" است.
محققان سرم خون شرکت کنندگان را برای وجود متابولیت هایی که در نتیجه پردازش سلولی برخی غذاها ایجاد می شود، تحلیل و بررسی کردند که منجر به امتیاز MDMS که مخفف "میزان متابولیک رژیم غذایی مدیترانه ای" شد.
هیچ یک از افراد در آغاز مطالعه در سالهای ۱۹۹۹-۲۰۰۰، زمانی که تست های شناختی انجام شد، زوال عقل نداشتند. شرکت کنندگان بطور مکرر هر دو تا سه سال در یک دوره ۱۲ ساله مورد آزمایش قرار گرفتند تا هرگونه پیشرفت زوال عقل را ثبت کنند.
در ابتدای مطالعه، پژوهشگران از شرکت کنندگان نمونه خون گرفتند تا ۷۲ متابولیت مورد نظر را اندازه گیری کنند.
در مطالعه جدید، افرادی که بیشترین پایبندی به رژیم غذایی مدیترانه ای را نشان دادند، ۱۰ درصد کمتر از افرادی که نمرات آزمون کمتری داشتند، مبتلا به اختلال شناختی خفیف شدند.
متابولیت های ردیابی شده در این مطالعه، مولفه هایی برای اجزای کلیدی رژیم غذایی مدیترانه ای هستند. اینها شامل پلی فنولیک ها و همین طور اسیدهای چرب امگا ۳ همچون DHA و EPA است که همه آنها با سلامت شناختی بهتر مرتبط هستند.
به گفته پژوهشگران، رژیم غذایی غنی از پلی فنول ها همچون کورستین و کامپفرول با کاهش سرعت شناختی مرتبط می باشد، در صورتیکه مصرف بیشتر اسیدهای چرب امگا ۳ به عنوان یک استراتژی پیشگیرانه برای آلزایمر حمایت می شود.

1402/09/07
11:59:45
327
5.0 از ۵
تگهای خبر: آلزایمر , تجربه , سلامت , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی