گزارش دكتر ایزی؛
فست فود می خوریم یا سرطان
به گزارش دکتر ایزی، مصرف روز افزون غذاهای آماده و فست فود، سلامت نسل جوان جامعه را بشدت تهدید می کند.
به گزارش دکتر ایزی به نقل از مهر، مصرف غذاهای آماده بشدت طرفدار پیدا کرده و شاید بیشترین افرادی که هر روز سفارش ساندویچ و پیتزا می دهند، قشر جوان جامعه هستند. مبحث سلامت غذا، امروزه یکی از چالش های جوامع صنعتی و سرمایه داری است که متأسفانه به سایر جوامع هم سرایت کرده است. اساتید علوم تغذیه و متخصصین سرطان شناسی، بر این عقیده اند که فست فودها، مهم ترین عامل ابتلاء به سرطان های دستگاه گوارش هستند و متأسفانه شاهد افزایش موارد ابتلاء و کاهش سن مبتلایان به سرطان های دستگاه گوارش هستیم. علی شهریاری احمدی فوق تخصص خون و انکولوژی، اظهار داشت: موضوعی که باید نسبت به آن حساس شد، کاهش سن ابتلاء به سرطان های دستگاه گوارش است. وی ضمن اشاره به اهمیت تغذیه سالم در جلوگیری از سرطان ها، اضافه کرد: فست فودها عامل مهم ابتلاء به سرطان هستند، چونکه برای تهیه آنها از مواد نگهدارنده، چربی ها و…، استفاده می شود که می توانند عامل ابتلاء به سرطان باشند. شهریاری احمدی افزود: متأسفانه سن ابتلاء به سرطان معده در ایران به ۳۰ تا ۴۰ سال رسیده، در حالیکه انتظار داریم سرطان معده در افراد بالای ۶۰ سال دیده شود. این فوق تخصص خون و انکولوژی، با عنوان این مطلب که کل سرطان های دستگاه گوارش به غیر از مری، در حال افزایش می باشد، اضافه کرد: همچنین، سرطان روده بزرگ که در افراد جوان رو به افزایش است، جزو سه چهار سرطان شایع در کشور است. طبق آمارها و در مقایسه با دیگر مناطق دنیا بخصوص کشورهای پیشرفته و درحال توسعه، سن ابتلاء به سرطان در ایران در بعضی موارد پایین تر از میانگین جهانی است. یکی از دلایل اصلی آن تغییر الگوی تغذیه در جوامع مختلف همچون ایران است. امروزه جوانان به غذاهای فست فودی روی آورده اند که نه تنها باعث چاقی شده بلکه مقدار زیادی مواد غذایی بی ارزش و حاوی کالری بالا و چربی های اشباع نشده را وارد بدن می کند و در کنار آنها مواد نگهدارنده ای است که سرطان زا هستند. جدا از بحث تغذیه، تفکر جوانان است که به خیال خود کمتر از دیگر افراد گرفتار سرطان می شوند و همین دلیلی است که دیرتر به پزشک رجوع می کنند. بعنوان مثال در سرطان روده بزرگ، در افراد بالای ۶۰ سال از زمان شروع علایم تا رفتن به پزشک یک ماه است اما در جوانان این روند تا ۶ ماه به طول می انجامد که این احتیاج به آگاه سازی جوانان دارد تا با بروز نخستین علایم سریعاً برای درمان اقدام نمایند. سرطان بعنوان دومین عامل مرگ و میر در دنیا شناخته می شود و ایران هم از این قاعده مستثنی نیست. این در شرایطی است که همه ما با شنیدن نام سرطان، گرفتار ترس و وحشت و استرس می شویم و مرگ را جلوی چشمان خود می بینیم. اگر نخواهیم وضعیت تغذیه جامعه و بخصوص افراد جوان و نوجوان را، کنترل و اصلاح کنیم؛ اساسا در آینده ای نه چندان دور، شاهد خیل عظیمی از جوانان مبتلا به سرطان خواهیم بود که می تواند زنگ خطر برای نظام سلامت کشور تلقی شود.
منبع: دكتر ایزی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب