شناسایی سویه جدیدی از ویروس فلج اطفال در پاکستان

شناسایی سویه جدیدی از ویروس فلج اطفال در پاکستان

دکتر ایزی: مقامات وزارت بهداشت پاکستان می گویند یک مورد مبتلاشدن به ویروس فلج اطفال در شهر «پیشاور» شناسایی کرده اند که بومی افغانستان است.


به گزارش دکتر ایزی به نقل از روزنامه «داون»، لابراتوار ملی فلج اطفال موسسه ملی بهداشت پاکستان تایید نمود که یک سویه از ویروس تهاجمی «پولیو نوع۱» (WPV۱) که بصورت ژنتیکی با افغانستان مربوط است، در شهر پیشاور شناسایی شده است.
با شناسایی این ویروس، موارد مبتلاشدن به فلج اطفال امسال میلادی (۲۰۲۳) در پاکستان به ۱۱ مورد رسید. این پنجمین بار است که یک سویه از ویروس فلج اطفال که دارای ژنوم افغانستانی است در پاکستان مشاهده می شود که نشان دهنده انتقال بین مرزی دو کشور است.
ویروس جدید فلج اطفال در منطقه «نارای خوار» شهر پیشاور ثبت شده است. مقامات موسسه ملی بهداشت پاکستان می گویند این سومین مورد مبتلاشدن به فلج اطفال در این منطقه و چهارمین مورد در شهر پیشاور امسال میلادی است.
یک مورد دیگر نیز در منطقه «لاراما» به دست آمده است. نمونه تازه کشف شده در خوشه «وای بی۳ای» (YB۳A) طبقه بندی می شود که خطرناکست و در صورت درمان نشدن در مراحل اولیه، به شدت کشنده است. پزشکان لابراتوار فلج اطفال در پیشاور اعلام نموده اند که نمونه جدید با نوع کشف شده در منطقه «اسعدآباد» کنر که با پاکستان هم مرز است و در سپتامبر سال قبل میلادی (۲۰۲۲) کشف شد، ۹۹.۱۱ درصد شباهت ژنتیکی دارد.
یک مقام وزارت بهداشت پاکستان می گوید آخرین مورد از مبتلاشدن به ویروس فلج اطفال نوع یک که به «پولیو وحشی» مشهور است، سال ۲۰۲۰ در پاکستان شناسایی شد و بعد از آن موردی از این نوع وجود نداشت ولی حالا با شناسایی این مورد، شیوع پولیو وحشی باردیگر تثبیت شده است.
به گزارش روزنامه ایندیپندنت، پاکستان برای ریشه کنی فلج اطفال کوشش های گسترده ای آغاز نموده و هم اکنون درحال بررسی وضعیت ویروس فلج اطفال در این کشور است.
افغانستان و پاکستان دو کشوری هستند که هنوز نتوانسته اند فلج اطفال را کاملا ریشه کن کنند. رفت وآمد بیش از اندازه میان دو کشور هم امکان ریشه کن کردن این ویروس در هر دو کشور را کاهش داده است. در افغانستان با وجود واکسیناسیون چنددوره ای در طرح ملی مبارزه با فلج اطفال، تا آخر ژوئن سال جاری میلادی پنج مورد مبتلاشدن به ویروس فلج اطفال شناسایی شد که هر پنج مورد در استان «ننگرهار» در شرق این کشور و هم مرز با کشور پاکستان سکونت داشتند.
برخی مردم افغانستان به ویژه اهالی مناطق جنوبی و شرقی این کشور به وجود ویروس فلج اطفال باور ندارند.



1402/04/19
18:36:44
391
5.0 از ۵
تگهای خبر: بهداشت , پزشك , درمان , لابراتوار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی