محقق دانشگاه علوم پزشكی بیرجند:

سرب یكی از عوامل مهم بروز بیماری آلزایمر ارائه شد

سرب یكی از عوامل مهم بروز بیماری آلزایمر ارائه شد

دكتر ایزی: بیرجند - بر مبنای بررسی های یكساله ای كه توسط رئیس مركز تحقیقات مسمومیت ها و سوء مصرف مواد دانشگاه علوم پزشكی بیرجند انجام شد میزان سرب خون در افراد مبتلا به آلزایمر نسبت به افراد سالم جامعه بیشتر است.


به گزارش دكتر ایزی به نقل از ایرنا این پژوهش علمی طی بررسی های یك ساله در استان خراسان جنوبی توسط دكتر امید مهرپور و همكاران مركز تحقیقات مسمومیت ها و سوء مصرف مواد دانشگاه علوم پزشكی بیرجند همچون دكتر محمد دهقانی و هم همكاری پروفسور «جان آست»، محقق نروژی صورت گرفته و نتایج آن درمجله بین المللی ' American Journal of Alzheimer's Disease & Other Dementias' انتشار یافته است.
از دكتر مهرپور به علت پژوهش های فراوان در حوزه سم شناسی توسط دانشگاه كلرادو آمریكا برای انجام تحقیقات در حوزه سم شناسی و مسمومیت ها دعوت به عمل آمده است و الان در این دانشگاه مشغول انجام تحقیقات هستند.
فلوشیپ فوق تخصصی سم شناسی بالینی و مسمومیت ها دانشگاه علوم پزشكی بیرجند روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه كرد: بر مبنای مطالعه ای كه در گروهی از افراد مبتلا به بیماری آلزایمر در مقایسه با افراد سالم جامعه انجام شد سرب بعنوان یكی از عوامل مهم بروز بیماری آلزایمر ارائه شد.
دكتر امید مهرپور تصریح كرد: همینطور نتایج این مطالعه نشان داده است كه سرب می تواند حتی در بروز آلزایمر زودرس در سنین 55 – 65 سال هم موثر باشد.

** سرب، فلز پر مصرف و سم پایدار
وی بیان كرد: سرب یك فلز پر مصرف و یك سم پایدار می باشد كه به صورت گسترده در صنایع مورد استفاده قرار می گیرد.
دانشیار دانشكده پزشكی بیرجند افزود: این ماده به واسطه خواص شیمیایی اش در طیف گسترده ای از صنایع كاربرد دارد و پنجمین فلز مورد استفاده در سراسر جهان هم به حساب می آید.
وی قرار گرفتن در معرض آلودگی های صنعتی را مهمترین منابع خطر سرب دانست و خاطرنشان كرد: این ماده در بیش از 900 صنعت مورد استفاده قرار می گیرد.
مهرپور افزود: سرب در بعضی صنایع از صنایع باتری سازی، مشاغل در رابطه با رادیاتور، سرامیك سازی، لوله كشی، صنایع رنگ، كابل سازی و سایر موارد سرب با استفاده از برخی عوامل محیطی دیگر همچون مصرف مواد مخدر، سیگار و برخی مواد غذایی هم می تواند وارد بدن شود.
وی اضافه كرد: سرب با استفاده از تماس با هر كدام از این منابع و با استفاده از خوراكی، استنشاقی و یا تماس پوستی می تواند وارد بدن شده و سبب مسمومیت شود.
رئیس مركز تحقیقات مسمومیت ها و سو مصرف مواد دانشگاه علوم پزشكی بیرجند اظهار داشت: مسمومیت با سرب یك مسئله بهداشتی مهم در كشورهایی مانند ایران است.

** هیچ آستانه ایمنی برای سرب وجود ندارد
وی بیان كرد: در طول دهه های گذشته تلاش های زیادی برای كاهش مواجهه با سرب صورت گرفته است اما اثرات و عوارض سرب حتی با مقادیر جزئی و پایین هم امكان دارد رخ دهد وهیچ آستانه ایمنی برای سرب وجود ندارد.
مهرپور تصریح كرد: به صورت كلی مسمومیت با سرب و عوارض ناشی از آن از موارد تهدید كننده سلامت انسان است كه كاهش سطح سلامت جامعه را به دنبال خواهد داشت و این امر می تواند بار اضافی را بر سیستم بهداشتی تحمیل كند.
وی اظهار داشت: هم اكنون در مورد ارتباط این فلز با بعضی از بیماری های سیستم عصبی مانند آلزایمر مطالعات پراكنده ای در حال انجام می باشد.
فلوشیپ فوق تخصصی سم شناسی بالینی و مسمومیت ها دانشگاه علوم پزشكی بیرجند اضافه كرد: بیماری آلزایمر یكی از اختلالات تحلیل برنده عصبی است كه با مشكلات شناختی، رفتاری و حركتی همراه می باشد.
وی تصریح كرد: تخمین این كه آیا دلایل تولید بیماری آلزایمر تماما ژنتیكی است یا تحت تاثیر فاكتورها و عوامل محیطی، مشكل است.
مهرپور خاطرنشان كرد: تحقیقات بیشتری برای مشخص كردن رابطه بین ژن ها، فاكتورهای محیطی و مستعد بودن به بیماری آلزایمر در حال انجام می باشد.
وی تصریح كرد: امروزه علاوه بر عوامل ژنتیكی، برخی عوامل دیگر همچون سن، جنسیت، سابقه فامیلی و مواجهه با برخی عناصر و فلزات در طبیعت هم جزو عوامل اثرگذار در تولید این بیماری شناخته شده است.
دانشیار دانشكده پزشكی بیرجند تصریح كرد: از میان عوامل شیمیایی محیطی فلزات جزو عناصری هستند كه منجر به اثرات سمی در بدن می شوند.
وی اضافه كرد: مطالعات نشان داده است كه افزایش سطح فلزات تجمع یافته در مناطق خاصی از مغز بیماران مبتلا به اختلالات تخریبی مغز دیده شده است.
مهرپور اظهار داشت: چنین به نظر می رسد كه جلوگیری از مواجهه بیش از اندازه با عوامل محیطی مثل فلزات همچون سرب كه به تازگی در مواد مخدر به میزان قابل توجهی وجود دارد به اشكال مختلف در جلوگیری افراد به بیماری آلزایمر می تواند نقش موثری ایفا كند.
7557*6054


1397/06/03
15:26:07
5677
5.0 از ۵
تگهای خبر: آلزایمر , بهداشت , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی