رئیس دانشگاه علوم پزشكی تهران؛

۷۰ درصد تامین سلامت مردم خارج از اختیارات وزارت بهداشت است

۷۰ درصد تامین سلامت مردم خارج از اختیارات وزارت بهداشت است

دكتر ایزی: رئیس دانشگاه علوم پزشكی تهران، اظهار داشت: بیش از ۷۰ درصد عوامل تعیین كننده سلامت خارج از اختیارات وزارت بهداشت است.



به گزارش دكتر ایزی به نقل از مهر، دكتر عباسعلی كریمی در اولین مجمع سلامت استان تهران با اشاره به اینكه سلامت و اهمیت آن با عنایت به تاكیدات رئیس جمهوری و وزیر بهداشت در اولویت قرار گرفته است، اضافه كرد: حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد تاثیرگذاری بر سلامت به عهده وزارت بهداشت است و بیش از ۷۰ درصد عوامل تعیین كننده سلامت خارج از اختیارات وزارت بهداشت است.
وی به عوامل خطر بیماری و مرگ و میر در كشور اشاره نمود و اظهار داشت: اتفاقاتی كه منجر به رخداد بیشترین میزان مرگ و میر در سنین زیر ۴۰ تا ۵۰ سال و بالای ۵۰ سال می شود، ناشی از حوادث و بیماری های قابل پیشگیری است.
كریمی خاطرنشان كرد: بزرگ ترین عامل مرگ و میر در كشور تصادفات رانندگی است، كه در سال قبل ۱۶ تا ۲۰ هزار مرگ و میر ناشی از تصادفات رانندگی داشتیم و ۱۰ تا ۱۵ برابر این میزان مجروحین و مصدومین حوادث بودند كه هزینه های زیادی را به وزارت بهداشت و حوزه سلامت وارد می نماید.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی تهران تصریح كرد: باید به این نكته توجه كرد كه چه میزان از این حوادث و پیشگیری از آن در اختیار وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشكی است، بطور قطع جاده ها، اتومبیل ها، سواد و آموزش رانندگی در اختیار وزارت بهداشت نیست.
وی اظهار داشت: بهتر است به مقوله ها و تعیین كننده های سوانح ترافیكی پیش از نیاز به بیمارستان توجه كرد، تا اینكه به درمان مصدومین در بیمارستان ها بپردازیم.
كریمی درمورد شیوع بیماری های قلبی در كشور اظهار داشت: بیماری های قلبی در تمام دنیا وجود دارد و در كشور ما هم همین طور است، اما اینكه چگونه با آن برخورد می نماییم و تلاش در پیشگیری و كاهش آن داریم یا نه، مهم است.
وی ادامه داد: سه مبحث سن، جنس و ژنتیك همچون عواملی هستند كه نقشی در آن نداریم، اما فشار خون، دیابت و كلسترول بالا قابل كنترل و مهار شدن است.
كریمی با اشاره به اینكه حدود ۳۰ درصد از مردم فشار خون دارند و بیش از ۵۰ درصد آنان نمی دانند كه مبتلا به فشار خون هستند، خاطرنشان كرد: مبحث دیگر دیابت، چربی و كلسترول بالا است كه البته می توان آن ها را كنترل كرد.
وی به افزایش آمار بیماری های قلبی در كشور اشاره نمود و اظهار داشت: كشور فنلاند طی ۵ سال قبل توانسته از رتبه اول در بیماری های عروق كرونر به رتبه پنجم تا ششم كاهش پیدا كند و در صورتی كه رتبه ایران سیر صعودی داشته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی تهران اظهار داشت: مبحث مصرف الكل و دخانیات هم باید مورد توجه قرار بگیرد، از میزان مصرف الكل در كشور آماری وجود ندارد، اما میزان مصرف دخانیات مشخص است.
وی در مورد شیوع چاقی در كشور عنوان كرد: وزیر بهداشت چند روز پیش گفته بودند كه بیش از ۵۰ درصد مردم اضافه وزن دارند، در نتیجه باید به مبحث اضافه وزن و نداشتن تحرك هم توجه كرد كه می تواند در تولید بیماری های عروق كرونر موثر باشد.
كریمی با تاكید بر نقش سایر نهادها اشاره نمود و اظهار داشت: فقط با ساختن تخت بیمارستانی و افزایش اقدامات درمانی، سلامت در جامعه تولید نمی گردد و مقوله سلامت خارج از این محدوده هاست و كمك دستگاه ها و ارگان های دیگر هم نیاز است.
وی تصریح كرد: اگر خواستار جامعه ای سالمی هستیم، باید نهادها و دستگاه های ذیربط همكاری كنند و هماهنگی های زیادی بین آنها تولید شود.

1397/02/03
13:02:17
5384
5.0 از ۵
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , پزشك , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی