رئیس مركز تحقیقات پیشگیری از بیماری های زنان خبر داد:

احتمال 14 برابری مبتلا شدن به سرطان دهانه رحم در زنان سیگاری

احتمال 14 برابری مبتلا شدن به سرطان دهانه رحم در زنان سیگاری

دكتر ایزی: تهران- ایرنا- رئیس مركز تحقیقات پیشگیری از بیماری های زنان با تاكید بر نقش مصرف مواد دخانی در بروز سرطان دهانه رحم اظهار داشت: مطالعات نشان می دهند كه احتمال مبتلا شدن به این سرطان در زنانی كه سیگار یا قلیان مصرف می كنند، 14 برابر بیشتر از سایر افراد است.


دكتر فرح فرزانه روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا، ویروس پاپیلوم را از علل اصلی بروز سرطان دهانه رحم عنوان و اظهار نمود: مرتبط با سرطان دهانه رحم ثابت شده است در تعداد بسیار كمی (حدود 2 درصد) از افرادی كه به ویروس پاپیلوم (اچ پی وی) مبتلا هستند، این ویروس می تواند تغییراتی تولید كند كه منجر به سرطان شود.
وی تصریح كرد: همه افراد مبتلا به این ویروس، مبتلا به سرطان دهانه رحم نمی شوند؛ بعضی از افراد مبتلا به علت داشتن سیستم ایمنی قوی، این ویروس را مانند ویروس سرماخوردگی دفع می كنند اما در بعضی موارد این ویروس در بدن پایدار شده و منجر به سرطان می گردد.
فرزانه توضیح داد: افرادی كه سیگار و قلیان مصرف می كنند، افرادی كه شركای جنسی مختلف دارند، افرادی كه شركای جنسی آنها شركای جنسی مختلف دارند، افرادی كه پیش از سن 16 سالگی ازدواج می كنند در اثر ضعف سیستم ایمنی بدن در معرض مبتلا شدن به این بیماری هستند.
متخصص زنان و زایمان فلوشیپ آنكولوژی زنان در مورد اینكه آیا مصرف مواد مخدر هم می تواند منجر به بروز این بیماری در زنان شود، اظهار نمود: ممكن است این مواد در بروز این بیماری اثرگذار باشد اما تابحال گزارشی در این رابطه عرضه نشده است؛ مطالعات صورت گرفته بر نقش مصرف سیگار، قلیان، تنباكو و مشروبات الكلی در بروز این سرطان تاكید دارد.
فرزانه اضافه كرد: مشاهدات و تجربیات ما در مراكز درمانی موید این مساله است كه این ویروس در افرادی كه سیگار و قلیان را ترك می كنند، بعد از گذشت 6 ماه تا یك سال در بدن آنها از بین می رود و اگر دچار عوارضی مانند زگیل یا ضایعات پیش سرطانی هستند، این ضایعات برطرف می شود؛ ازاین رو هرگاه این افراد مصرف سیگار و قلیان را كنار بگذارند، سیستم ایمنی بدن آنها می تواند خویش را بازسازی و با این ویروس مبارزه كرده و آن را از بین ببرد.
وی در مورد علائم مبتلا شدن به ویروس اچ پی وی اظهار داشت: مبتلا شدن به این ویروس اگر از نوع بدخیم باشد كه منجر به سرطان می شود، علائمی ندارد اما اگر از نوع خوش خیم باشد با تولید ضایعه زگیل نمایان می شود؛ بنابراین است كه گفته می گردد افراد به صورت دوره ای آزمایش تشخیصی پاپ اسمیر را انجام دهند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی درمورد زمان مفید برای انجام تست پاپ اسمیر اظهار نمود: برخی پزشكان انجام تست پاپ اسمیر را سه سال یك بار و برخی پنج سال یك بار سفارش می كنند اما استانداردها تاكید دارند كه افراد برای نخستین بار پس از سن 21 سالگی و پس از ازدواج این تست را انجام دهند و زمان لازم برای انجام غربالگری بعدی را پزشك معالج به آنها اعلام می كند.
علمی**1834**1440
تنظیم: ناهید شفیعی ** انتشار: گلشن


1396/11/05
13:50:29
5546
5.0 از ۵
تگهای خبر: بیماری , پزشك , سرطان , علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی