دكتر زالی:

60 درصد تهرانی ها كرونا را جدی نگرفته اند

60 درصد تهرانی ها كرونا را جدی نگرفته اند

به گزارش دكتر ایزی فرمانده عملیات مدیریت مقابله با كرونا در كلان شهر تهران ضمن تشریح آخرین مصوبات ضدكرونایی در استان تهران، اظهار داشت: متاسفانه طبق نظرسنجی ما در كلان شهر تهران، ۶۰ درصد مردم علیرغم همه سفارش ها، كرونا را جدی نگرفته اند.


به گزارش دكتر ایزی به نقل از ایسنا، دكتر علیرضا زالی با حضور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با عنایت به این كه در پیك بیماری كرونا در استان و كلان شهر تهران قرار داریم، مردم باید با این مسئله به صورت جدی تر برخورد كنند و به سفارش های بهداشتی توجه نمایند.
وی با اشاره به درخواست مدیرعامل سازمان بهشت زهرا در خصوص عدم رجوع مردم به بهشت زهرا، اضافه كرد: بر این اساس درخواست جدی و موكد كردند كه مردم در این هفته هفته پایانی سال به بهشت زهرا نروند؛ چونكه شرایط مناسب نمی باشد و حضور مردم در جایی مانند بهشت زهرا علاوه بر بار ترافیكی و ترددی كه دارد، میتواند منجر به بروز مشكلاتی شود. ما هم امروز در شورای تأمین استان تهران این مورد را طراحی كردیم.
زالی افزود: در ستاد مقابله با كرونا تهران نظرسنجی داشتیم كه حاوی نكات مهمی است؛ بر طبق این نظرسنجی مطالعات ما نشان داده است كه حدودا با استفاده از ظرفیت های فضای مجازی و صدا و سیما ۸۰ درصد مردم، اطلاع درستی از بیماری دارند، اما متاسفانه ۶۸ درصد مردم تصور می كنند كه به این بیماری مبتلا نخواهند شد. این یك گمان خطرناك و نگران كننده است.
زالی اضافه كرد: مطالعات ما حاكی از این است كه متاسفانه طبق نظرسنجی ما در كلان شهر تهران، ۶۰ درصد مردم علیرغم همه سفارش ها، بیماری را جدی نگرفته اند. همینطور متاسفانه ۴۰ درصد مردم معتقدند كه ماندن در خانه تاثیری در عدم مبتلا شدن به این بیماری ندارد. در عین حال ۳۰ درصد مردم در استان تهران هیچ مدلی از پیشگیری را رعایت نمیكنند كه قابل توجه است.
وی درباره احتمال قرنطینه تهران، اظهار داشت: آنچه كه تحت عنوان قرنطینه موثر است، قرنطینه خانگی بعنوان فاز سوم قرنطینه سازی است كه باید صورت گیرد. در مرحله چهارم اگر مداخلات قرنطینه خانگی موثر نبود، احتیاج به قرنطینه است، اما پیش از آغاز فاز چهارم، تكمیل قرنطینه خانگی، تعطیلی مراكز پر تردد و پر رفت و آمد، مراكز خرید و... است. اگر قرنطینه سازی فاز سوم به صورت كامل انجام شد و موثر نبود، آنگاه مجبوریم سخت ترین مرحله قرنطینه سازی را انجام دهیم. این اقدامات به همكاری مردم بستگی دارد. ما هنوز در فاز سوم به صورت كامل به قرنطینه سازی نرسیده ایم. چونكه همكاری لازم انجام نشده و خیلی از ترددهای بین شهری همچنان استمرار دارند.
زالی اظهار داشت: مطالعات در چین حاكی از این بود كه قرنطینه سازی فاز سوم نسبت به فاز چهارم به مراتب بهتر و موثرتر است. فاز چهارم قرنطینه مشكلات زیادی را میتواند برای آحاد جامعه ایجاد كند و سختگیرانه تر است، اما اثربخشی فاز سوم كه همان در خانه ماندن، تعطیلی مراكز پر تردد و تردد كمتر است، موثرتر بوده است.
زالی با اشاره به برخی شایعات در خصوص اثر پیشگیرانه نیكوتین سیگار در مبتلا شدن به كرونا، اظهار نمود: مطلقا چنین چیزی نیست. نیكوتین ماده سمی است كه مژك های سیستم تنفسی را فلج می كند، آثاری بر تحلیل سیستم ریوری دارد و ظرفیت حیاتی ریه ها را در مقابله با بیماری های ویروسی تنفسی می كاهد. این مسائل نه تنها پایه علمی ندارند، بلكه میتواند منجر به بروز مشكلاتی برای مردم شود. نیكوتین نه تنها اثری در مقابل كرونا ندارد، بلكه می تواند سیستم دفاعی موضعی و ساختار سیستم تنفسی را حتی تا سطح نایژه ها گرفتار مشكل كند.
زالی درباره نقاهتگاه هایی كه قرار بود برای ادامه قرنطینه مبتلایان به كرونا در نظر گرفته شوند، اظهار داشت: نقاهتگاه به آن صورت كه در افكار عمومی منتقل شده، نیست، بلكه یكسری مراكز مراقبتی طراحی می نماییم كه برای بیمارانی كه علایم بالینی شان بهبود یافته، اما هنوز از زمان بروز علائم شان دو هفته نگذشته است كه احتیاج به خدمات بیمارستانی ندارند، اما رفتن شان به منزل می تواند مخاطره آفرین باشد. چونكه این ویروس تا دو هفته حداقل می تواند علیرغم بهبودی تمام علایم بالینی فرد، آلودگی اش را داشته باشد.
زالی افزود: ازاین رو این افراد نیاز دارند در یك فضای بینابینی میان منزل و بیمارستان نگهداری شوند تا ایزوله شوند.
زالی درباره وضعیت تخت های بیمارستانی، اظهار داشت: در تهران ۳۰ هزار تخت در دانشگاه ها، بخش خصوصی، خیریه، عمومی غیردولتی و تأمین اجتماعی داریم كه حدود ۱۲ هزار تخت عموما در دانشگاه های علوم پزشكی، علوم بهزیستی، دانشگاه بقیه الله و شاهد است. خوشبختانه تابحال ظرفیت كمتری نسبت به آنچه موجود است، مورد استفاده قرار گرفته است و تا رسیدن به سطح اشباع این تخت ها فاصله داریم. ضمن اینكه از همه ظرفیت های سایر نهادها هم به اندازه كافی استفاده نكردیم. ازاین رو كمبود تخت در تهران نداریم.
زالی تصریح كرد: در ستاد مقابله با كرونای كشوری مصوب شد كه پروژه های بیمارستانی كه بیشتر از ۹۰ درصد پیشرفت دارند در اسرع وقت در اولویت تجهیز و راه اندازی قرار گیرند. تنها مشكلی كه دولت باید كمك نماید، نیروی انسانی مورد نیاز این بیمارستان هاست. چونكه دانشگاه ها با توان فعلی امكان تأمین نیروی انسانی این بیمارستان ها را ندارند و نیاز است كه مجوزهای استخدامی جدیدی در اسرع وقت از جانب دولت برای بیمارستان های جدیدالاحداث عرضه شود.
وی درباره وضعیت ماسك و لباس های حفاظتی اظهار داشت: علیرغم آنچه كه درباره تولید ماسك، البسه محافظتی و... گفته شده، آنچه در محیط می بینیم بخصوص در استان و شهر تهران متاسفانه این تجهیزات مكفی نیست و به حد كفایت وجود ندارد. به نظر می آید كه در چرخه بین تولید و توزیع این اقلام اختلال جدی دارد. با عنایت به اهمیت مبحث آنرا در شورای تأمین استان تهران مورد بحث قرار دادیم و مصوب شد كه كمیته امنیتی استان تهران تشكیل گردد و با مشاركت در بخش های مختلف و با محوریت استان تهران در بخش استانداری تهران كلیه مراكز تولید و توزیع این اقلام، رصد شده و گزارش آن به شورای تأمین استان، عرضه شود.
وی تصریح كرد: در سه دسته ماسك ها و اقلام حفاظتی را باید مورد استفاده قرار دهیم؛ یكی ماسك ها و اقلام حفاظتی فردی كه عموم مردم میتوانند استفاده كنند. گروه دوم برای سطوح اولیه عرضه خدمت است كه باید از سطح بالاتری از كیفیت نسبت به دسته اول برخوردار باشد كه قرار شد نماینده ستاد نقابله با كرونا در فرایند تولید و نظارت بر كیفیت آنها حضور یابد. در موارد دیگر هم شامل مكشوفات و... به صورت رندوم بحث های كیفی را بررسی میكنیم و اقلام فاقد كیفیت از زنجیره تولید خارج میشوند.
زالی افزود: سوم هم وسایل حفاظتی تخصصی قرار دارد مانند لباس هایی كه در آی سی یو استفاده می شود یا ماسك N95 كه بسیار جدی است و اگر از كیفیت لازم برخوردار نباشند، میتوانند برای تیم پزشكی بسیار خطر آفرین باشند كه قرار شد این اقلام به صورت ویژه تر در حوزه غذا و دارو بررسی شوند. ما هر مورد را ارزیابی می نماییم. بعنوان مثال یك مورد ماسك N95 به ما ارجاع شد كه طبق بررسی ها مشخص شد كه قدرت لازم را ندارد. ازاین رو زنجیره آن تعطیل و از مسیر خارج شد.
وی درباره احتمال كمبود دارو هم اظهار داشت: از آنجایی كه حالا در پیك كرونا هستیم، همه موارد مورد ضرورت ما از نظر لجستیكی با كاستی روبرو خواهد بود. چونكه در فرآیند رو به تزاید این بیماری هستیم كه همزمان با الگوی جهانی رو به افزایش است.
وی ادامه داد: حالا سعی شده كه برای عبور از شرایط بحرانی، اولویت تخصیص اقلام دارویی برای بیمارستان ها باشد و داروهایی كه قبلا به صورت سرپایی می دادیم، طبق نظر وزارت بهداشت تغییر یابد و بعضی از نیازهای سرپایی حذف و عموما به بیماران خط اول و بدحال تخصیص داده شود.
وی درباره مجانی بودن تست كرونا هم اظهار داشت: برای افراد سرپایی این تست را جز در موارد استثناء سفارش نمیكنیم، اما در موارد بستری بر مبنای بخشنانه وزارت بهداشت تست كرونا مجانی است.



1398/12/21
23:58:06
3403
5.0 از ۵
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , پزشك , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی