وزیر بهداشت:

تا ۷ ماه آینده دارو و تجهیزات پزشكی در كشور داریم

تا ۷ ماه آینده دارو و تجهیزات پزشكی در كشور داریم

به گزارش دكتر ایزی وزیر بهداشت اظهار داشت: برای ۷ تا ۸ ماه آینده تجهیزات پزشكی و دارو در تمام داروخانه ها به خصوص دورترین داروخانه ها داریم.


به گزارش دكتر ایزی به نقل از مهر، سعید نمكی امروز در یكصد و دهمین اجلاس رؤسای دانشگاه ها و دانشكده های علوم پزشكی كشور كه الان در دانشگاه علوم پزشكی ایران در حال برگزاری است، با تسلیت به مناسبت درگذشت برخی از هموطنان در سانحه سقوط هواپیما تصریح كرد: علیرغم اینكه آمریكایی ها می گفتند در عرصه دارو و پزشكی درها را باز گذاشتیم، اما آنها دروغ می گویند و ما بیشترین فشار را در این حوزه احساس كردیم. وی ادامه داد: اما با اینكه تمام راه ها را بر روی ما بسته بودند و فروشندگان اصلی را از فروش دارو به ما منع كرده بودند، سال جاری از همه سال ها وضعیتمان بهتر بود و توانستیم با مكانیزم هایی دارو و تجهیزات را فراهم نماییم. وی ادامه داد: با تلاش بی وقفه همكارانم به خصوص در سازمان غذا و دارو و هیأت امنای ارزی امروز در بهترین وضعیت سال های گذشته قرار داریم و برای ۷_ ۸ ماه آینده تجهیزات پزشكی و دارو در تمام داروخانه ها به خصوص دورترین داروخانه ها داریم. نمكی افزود: حداقل تا ۶ ماه آینده كارخانه های داروسازی مواد اولیه دارند و یك روز تعطیل نخواهند شد البته تلاش می نماییم كه این حاشیه امن را افزایش دهیم.
وی اظهار داشت: سال جاری سال خیلی سخت اما پرباری را پشت سر گذاشتیم. ابتدای سال چندین استان درگیر سیلاب شدند و در ۹ سفری كه به استان های گرفتار سیل و سیلاب داشتم شاهد بودم كه از بهورز ما تا تك تك عزیزان اورژانس و مراكز بهداشتی و درمانی ما چقدر عاشقانه مسائل را مدیریت كردند به صورتی كه سازمان جهانی بهداشت، حیرت كرد كه چگونه این مجموعه بهداشتی و درمانی، این مخاطره را بدون اپیدمی مدیریت كرد.
وی با اشاره به بسیج ملی كنترل فشار خون در كشور خطاب به رؤسای دانشگاه ها، تصریح كرد: شما بسیج ملی كنترل فشار خون را اداره كردید در حالیكه قرار بود ۵۰ درصد جمعیت ۳۰ تا ۷۰ ساله را كنترل كنید اما در بعضی از استان ها حتی به ۱۰۰ درصد جمعیت هدف، خدمات رسانی شد و در نهایت فشار خون ۳۰ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر را كنترل كردیم كه این یك ركورد تاریخی برای نظام سلامت به حساب می آید.
وزیر بهداشت خاطرنشان كرد: در بی نظمی های اجتماعی كه اخیراً در كشور رخ داد همكاران ما در مراكز بهداشتی، درمانی و بیمارستان ها بدون آنكه بگویند این فرد اغتشاشگر بوده و یا اغتشاش را مهار كرده، خدمات رسانی كردند. این عزیزان بدون آنكه از كسی ریالی گرفته باشند، همه را پذیرفتند و مورد درمان قرار دادند.
۲ هزار و ۷۰۰ نفر در چین مبتلا به كرونا شدند
نمكی به شیوع بیماری آنفولانزا در كشور اشاره و تصریح كرد: زمانی كه بلای آنفلوانزا در بیمارستان های مختلف بحران زا شده بود، پرستار، خدمه و پزشك در كنار هم این مورد را مدیریت كردند. برپایه آخرین اطلاعاتی كه دارم، حدود دو هزار و ۷۰۰ نفر به كرونا ویروس مبتلا شده اند و نشانه ها از آن حكایت می كند كه سیستم بهداشتی چین گرفتار بحران شده است. این در شرایطی است كه ما در كشور با این شرایط مواجه بودیم كه ۱۳ هزار و ۲۰۰ نفر با عفونت های تنفسی به بیمارستان ها رجوع كردند و آی سی یوهای ما پر شد اما هیچگاه بی نظمی احساس نكردیم.
وی افزود: در حالیكه در خیلی از مراكز آنفلوانزا در افراد مثبت بود اما پرستارانی كه ۱۴ تا ۱۸ ماه مطالبه خویش را نگرفته بودند، لحظه ای در خدمت رسانی خود درنگ نكردند.
وزیر بهداشت با اشاره به خدمات رسانی به ۳.۵ میلیون زائر حرم اباعبدالله در اربعین اظهار داشت: تیم اورژانس در عرصه های مختلف خدمات رسانی كرد و سال جاری بعنوان نخستین سال بیماران و سانحه دیدگان را تا منزل همراهی كردند. همینطور در حادثه كشته شدن بعضی از مردم كرمان در مراسم خاكسپاری پیكر سردار سلیمانی، همكاران ما حتی یك بیمار را بلاتكلیف نگذاشتند.
نمكی تاكید كرد: در سالی كه سخت ترین سال منابع مالی بود، در عرضه خدمت تنشی ایجاد نشد و ما هیچگاه فشارهای مركزی را به محیط منتقل نكردیم در حالیكه به ما هم خیلی سخت گذشت.
وی با اشاره به مطالبه ۱۰ هزار میلیارد تومانی از تأمین اجتماعی تصریح كرد: ۱۸ ماه است كه پرستاران ما كارانه خویش را دریافت نكرده اند.
وزیر بهداشت از افزایش ساخت تخت های بیمارستانی اطلاع داد و اظهار داشت: سال جاری نخستین سالی است كه ۸ هزار و ۱۰۰ تخت بوجود آمد و برای سال آینده هم مقرر است ۶ هزار تخت با اولویت ساخت در نقاط كمتر توسعه یافته راه اندازی شود.
نمكی با بیان این مطلب كه مجموعاً هزار پروژه در هفته های اخیر افتتاح شده و در هفته های آتی پروژه های دیگری در دست اقدام است، افزود: به صورت متوسط هر هفته ۵۰ پروژه در نقاط كمتر توسعه افتتاح می گردد.
وی با تاكید بر اینكه بین بودجه های جاری و عمرانی باید برداشت مناسب تری داشته باشیم، اظهار داشت: به صورت مثال هزینه در بخش آموزش برای جلوگیری از حوادث، هزینه زا نیست بلكه یك سرمایه گذاری است. همینطور بسیج فشار خون در واقع یك سرمایه گذاری برای آینده است تا تخت های كمتری از سی سی یو در آینده اشغال شود.
نمكی با بیان این مطلب كه برداشت ما بیشتر از این از بودجه كشور دیگر حق ما نیست، خاطرنشان كرد: چون كه سهم ما از جی دی پی از ۶.۲ درصد به ۹ درصد افزایش یافته است. از این به بعد باید توجه به مؤلفه های اجتماعی مؤثر بر سلامت و كار پیشگیری را به دستگاه های دیگر همچون آموزش و پرورش بسپاریم و ما هم به مرور نقش های نظارتی و تدوین مدلهای آموزشی هم بپردازیم.
وزیر بهداشت تصریح كرد: از رئیس سازمان برنامه و بودجه می خواهیم بودجه دستگاه هایی كه می توانند در مؤلفه های اجتماعی مؤثر بر سلامت، مفید باشند را افزایش دهد. اضافه كردن تخت ها در بیمارستان ها و تقاضای نو كردن تجهیزات و ایجاد هزینه برای كشور صحیح نیست. ما حتی در تربیت نیروی انسانی، پول هایمان را دور می ریزیم.

1398/11/07
13:29:47
4422
5.0 از ۵
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی