ابداع راهكار جدیدی برای ساخت واكسن سرطان
دكتر ایزی: تهران- نتایج یك تحقیق راهكار جدیدی برای ساخت واكسن هایی عرضه می دهد كه احتمال كشف و حمله به تومورها را در بدن انسان بالا می برد.
به گزارش روز سه شنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی یورك الرت، محققان مركز سرطان جورجیا در دانشگاه آگوستا در آمریكا كه این تحقیق را انجام داده اند، پایه و اساس این راهكار را برای ساخت واكسن سرطان، افزایش مدت زمانی عنوان كردند كه یك سیتوكین (دسته ای از مولكول های پروتئینی محلول در آب) به نام IL2 در بدن باقی می ماند.
IL2 یك مولكول در سیستم ایمنی است كه مسئول تنظیم فعالیت برخی گلبول های سفید خون به نام سلول های كشنده تی (killer T cells) است.
دكتر حسین سلطان از مركز سرطان جورجیا كه در این مطالعه همكاری داشت اظهار داشت: پس از تزریق واكسن های پایه پپتیدی به موش های مبتلا به سرطان مشاهده كردیم كه سیگنالینگ پایدار IL2، به اندازه زیادی باعث افزایش تعداد سلول های كشنده سرطان 'تی' در سلول های سرطانی خاص (CD8 +) شد.
محققان در جریان آزمایش های خود همینطور متوجه افزایشی در توانایی سلول های 'تی' برای مقاومت در برابر فرار سلول های تومور از پاسخ ایمنی شدند كه توسط پروتیینی به نام برنامه ریزی مرگ لیگاند 1 (PD-L1) تولید می گردد.به خوبی مشخص شده است كه پروتیین PD-L1 توسط سلول های تومور تولید می گردد و به آنها اجازه می دهد تا از منهدم شدن توسط سلول های كشنده 'تی' فرار كنند.
محققان خاطر نشان كردند كه این نتایج بطرز قابل توجهی عملكرد ضد تومور واكسن های پایه پپتیدی را در موش های حامل تومور تقویت می كند.
علمی**2038**1440
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب