افسردگی چگونه بر بیماری آلزایمر اثر می گذارد؟

افسردگی چگونه بر بیماری آلزایمر اثر می گذارد؟

به گزارش دكتر ایزی برای همه ی ما پیش می آید كه گاهی احساس دلتنگی یا غم و اندوه داشته باشیم، اما این احساسات با تجربه ی افسردگی كاملا متفاوت می باشد. افسردگی بیماری مزمنی است كه در آن احساساتی نظیر غم و اندوه، یأس یا كمبود انرژی و... بر زندگی فرد سایه انداخته به صورتی كه غلبه بر این احساسات خیلی سخت خواهد بود.


به گزارش دكتر ایزی به نقل از ایسنا، خیلی از علایم افسردگی و دمانس شبیه به هم هستند كه می تواند در تشخیص افسردگی در افراد مبتلا به دمانس مشكل ساز شود ازاین رو باید ابتدا به تعریف دمانس یا فراموشی بپردازیم.
شناخت دقیق تر آلزایمر، علایم و نشانه ها دمانس یا اختلال شناخت به شرایطی گفته می شود كه بر اثر آن طی روندی آهسته و تدریجی، عملكردهای عالی مغز گرفتار صدمه شده و از بین می روند. معمولا افت حافظه نشانه ای است كه سبب رجوع فرد به پزشك می شود البته؛ مبتلا شدن به دمانس در قلمرو شناختی مانند قدرت تفكر، تكلم، قضاوت، استدلال و ادراك هم مشكلاتی بوجود می آورد. بیمای آلزایمر شایع ترین نوع اختلال شناخت و حافظه است كه با شروع تدریجی و پیشرفت مداوم به مرور حافظه و توانایی های ذهنی دیگر فرد را تحت تأثیر قرار داده و منجر به بروز مشكل در زندگی روزمره فرد می شود.
معمولا روند صدمه به مغز در این بیماری از حافظه كوتاه مدت شروع شده و سپس با درگیر شدن قسمت های مختلف مغز، طیف وسیعی از علایم متفاوت ایجاد می شود كه می توان آنها را در سه گروه طبقه بندی كرد. گروه اول اختلالات شناختی شامل: ضعف در حافظه، كاهش توجه و تمركز، اختلال در جهت یابی، اختلال در خواندن و نوشتن و... گروه دوم هم اختلالات خلقی_روانی هستند كه شامل: ضعف تدریجی عواطف، بی خوابی، خندیدن و گریستن یكباره و بی دلیل، شكاكی و بدبینی، افسردگی و... گروه سوم هم اختلالات رفتاری است كه شامل: رفتار آشفته و غیرقابل پیشبینی، غروب زدگی(افزایش بی قراری هنگام غروب)، تكرار یك رفتار یا بیان یك عبارت به صورت مكرر، پرخاشگری و رفتار تهاجمی، سرگردانی و خارج شدن از منزل و گم شدن و... می شود.
تفاوت علایم افسردگی و دمانس حالا با شناخت دقیق تر دمانس به بررسی علایم بیماری افسردگی می پردازیم. افسردگی در درجات خفیف، متوسط و حاد تقسیم بندی می شود. اضطراب شدید، احساس انزوا، اشكال در تمركز، فكر به مرگ و خودكشی، بی اشتهایی یا پر اشتهایی، اختلال خواب، احساس درد و ناراحتی بدون هیچ علت جسمی مشخص و.... از علایم شایع افسردگی است.
طبق گزارش انجمن آلزایمر ایران، در اغلب مواقع افسردگی در كنار بیماری دمانس وجود دارد كه این مساله اثرات دمانس را حادتر می كند و در افراد مبتلا، یادآوری را سخت تر می كند و سبب گیجی، اضطراب و یا احساس انزوای بیشتری می شود. تشخیص افسردگی در مبتلایان به دمانس كار مشكلی است چونكه بعضی از علایم دمانس و افسردگی بسیار شبیه به یكدیگر هستند و به همین علت است كه افراد مبتلا به دمانس امكان دارد در توضیح این كه چه احساسی دارند مشكل داشته باشند. عمده ترین درمان های افسردگی شامل روان درمانی، داروهای ضد افسردگی و توجه و حمایت اجتماعی است.




منبع:

1398/10/26
15:00:53
4652
5.0 از ۵
تگهای خبر: آلزایمر , اضطراب , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی